Muziekdagen Orvelte 2012

Hieronder een verslag over de muziekdagen in Orvelte in 2012

De muziekdagen werden gehouden rond het Hemelvaart en het daarop volgende weekeinde van 16 tot 20 mei, in de Borckerhof te Orvelte (www.borckerhof.nl). Vier dagen lang muziek maken en dansen en dat al voor de zesde keer. Met als slot een concert-presentatie in de Oosterpoort in Groningen voor een volle zaal.

 images/celli2.jpg

 

De belangstelling voor de muziekdagen was groot

De capaciteit van de Borckerhof was tot de allerlaatste plaats benut. Er is met 71 jongeren intensief en met veel enthousiasme gewerkt. Uiteindelijk zijn er 26 kamermuziekensembles gevormd en drie grotere ensembles en/of orkesten. Deze keer waren er aan de muziekdagen zes full-time docenten en vier gastdocenten verbonden. Er werden twee concerten gegeven, één in Orvelte en het slotconcert in de Oosterpoort in Groningen.

 images/orvelte12_strijkers1.jpg

images/orvelte12_strijkers2.jpg

images/orvelte12_strijkers3.jpg

Het thema van deze muziekdagen was de tango in muziek en dans

De gespecialiseerde gastdocenten onderstreepten hoe je de tango kunt voelen en hoe je dit gevoel vertaalt naar je instrument. Naast de tango workshop was er een workshop pianotechniek en uiteraard was er ook tijd voor sport en ontspanning. Hoogtepunt was het instuderen en uitvoeren van de beroemde tango Por una Cabeza van Carlos Gardell  (filmfragment).

 

De vormende werking van de Muziekdagen is uitermate groot.

Voor de deelnemende jongeren was het een intensieve ervaring op hoog niveau met muziekbeoefening in ensembles van wisselende samenstelling. De Muziekdagen in Noord Nederland mogen er zijn en iedereen vraagt al weer wanneer de volgende worden gehouden...

 

images/orvelte12_piano2.jpg

Filmbeelden