Muziekdagen Orvelte 2018

Voor de 9e keer organiseert MuziekAtelier de 2 jaarlijkse Muziekdagen in het prachtige dorp Orvelte. Ook deze keer staat de Borckerhof weer tot onze beschikking. De Muziekdagen worden georganiseerd voor strijkers en pianisten van 10 t/m 18 jaar. De Muziekdagen worden gehouden van vrijdagmiddag 27 april t/m het slotconcert op dinsdag 1 mei in de kleine zaal van cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen.

Muziekdagen Orvelte

Wat doen we

Tijdens de Muziekdagen Orvelte ga je intensief samenspelen. Er zijn 4 orkesten, kamermuziekensembles en quatre-mains. De organisatie stelt de orkesten en ensembles samen, maar het is ook mogelijk om met je eigen ensemble te komen. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Daarnaast bieden we verschillende workshops aan, zoals de workshop Maestro, waarin je leert dirigeren of de workshop alt-tijd, waarin violisten altviool leren spelen. Ook hebben we een nieuwe workshop, enkele deelnemers krijgen de gelegenheid om met een van onze pianodocenten een solostuk voor jou instrument met piano te spelen. Let op: je kunt je maar voor één workshop inschrijven. Ida Buijs zal de workshop fotografie en animatie verzorgen. Aan deze workshop doen alle deelnemers mee.

De lessen worden gegeven door enthousiaste en zeer ervaren docenten en daarnaast wordt je vertroeteld door onze stewards.
Dan is er natuurlijk ook volop tijd voor ontspanning en niet-muzikale activiteiten.
Er is een sportveld en een tafeltennistafel. Ook kun je het prachtige dorp verkennen.

De docenten

Rita Rouw, viool/altviool en organisatie
Alexandra Vierkant, cello en organisatie
Gijs Philip van Schaik, viool en dirigent
Loes Visser, dirigent
Marieke de Bruijn, viool
Renske de Vries, viool
Jos Teeken, cello
Irina Osetskaya, piano
Jeroen Snijder, piano
Ida Buijs, fotografie en animatie

Waar is het

De Muziekdagen vinden plaats in het museumdorp Orvelte. De deelnemers worden ondergebracht in 2 of meerpersoonskamers. Als je heel graag bij iemand op de kamer wilt die je kent dan kun je dat aangeven op het inschrijfformulier. Het slotconcert is in de kleine zaal van Cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen.

Wanneer is het

Van vrijdagmiddag 27 april t/m het slotconcert op dinsdagmiddag 1 mei 2018

Wat kost het

De kosten voor deelname bedragen 300 euro. Dit is inclusief alle lessen, overnachtingen, muziek, maaltijden, workshops en busvervoer naar Groningen voor het slotconcert. Na afloop van het concert gaat iedereen op eigen gelegenheid huiswaarts.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, we zitten vol.

Verzekering

Het bestuur, noch de stichting zelf is persoonlijk aansprakelijk voor schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen en instrumenten van de deelnemers. De deelnemer dient verzekerd te zijn.

Kookouders

Viooldocent Gijs Philip van Schaik zal net als andere jaren de catering op zich nemen. Hij zorgt voor gezonde en gevarieerde maaltijden. Als je vegetariër bent of dieetvoorschriften hebt kun je dat aangeven op het inschrijfformulier. Elke dag helpt een groep ouders met het voorbereiden van de maaltijd. Ouders worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden via het inschrijfformulier.