Pianofestival 2017

Het Groninger Pianofestival 2017 heeft plaats gevonden op vrijdag 14 en zaterdag 15 april in kunstencentrum VRIJDAG (voorheen Stedelijke Muziekschool), Sint Jansstraat 7, 9712 JM Groningen. Opnieuw werd het festival georganiseerd in samenwerking met VRIJDAG en het Prins Claus Conservatorium.

Alle Suzuki pianoleerlingen uit de drie noordelijke provincies werden uitgenodigd aan dit festival deel te nemen, zowel beginners (halve dag) als gevorderden (hele dag) en vergevorderden (hele dag). Op beide dagen werd een zelfde programma geboden. Ook (ver)gevorderde niet-Suzuki leerlingen konden deelnemen.

Ook dit jaar was er de mogelijkheid spelenderwijs kennis te maken met een toetsinstrument dat gelijkenis toont met de piano, maar toch een geheel eigen karakter heeft. Geboden werd: individuele lessen, groepslessen, ensemblelessen, masterclasses, workshops orgel, oude dans  en music mind games. Tevens werden gevorderde leerlingen in de gelegenheid gesteld met viool- en celloleerlingen uit de vooropleiding van het conservatorium trio's te spelen. Elke dag eindigde met een slotconcert in de concertzaal van VRIJDAG.

Organiserende werkgroep:
Joëlle Doll, pianodocent VRIJDAG
Grietje Meter, pianodocent
Hanne van den Broek, pianodocent
Clara Kappers, pianodocent
Bert Leeuw, secretaris                                                                                                     

Download hier de flyer met meer informatie en inschrijvingsformulier.                                                    

Email: groningerpianofestival@hotmail.com