Muziekdagen Orvelte

De Muziekdagen Orvelte 2024 komen eraan!

Over een aantal maanden vinden de fantastische Muziekdagen Orvelte weer plaats. Om precies te zijn van 29 april tot en met 3 mei 2024. Je kunt je vanaf nu inschrijven! Wacht hier niet te lang mee, want de inschrijving sluit als het vol is.

Update: De aanmelding is gesloten, de Muziekdagen Orvelte zijn vol!

Wat staat er op het programma?
Als deelnemer speel je intensief samen met leeftijdsgenoten, natuurlijk op je eigen niveau. Er zijn vier orkesten, kamermuziekensembles (o.a. strijkkwartetten, pianotrio’s en quatre-mains). De organisatie stelt de orkesten en ensembles samen, maar het is ook mogelijk om met je eigen ensemble te komen. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Er is een workshop waar alle deelnemers aan meedoen. Daarnaast zijn er verschillende workshops waar je uit kunt kiezen. In de workshop Maestro kun je ervaren hoe het is om te dirigeren. In de workshop Alt-tijd krijgen violisten de gelegenheid om kennis te maken met de altviool. De strijkers onder jullie kunnen zich bovendien inschrijven voor een repetitie met een van onze pianodocenten. Let op: je kunt je maar voor één workshop inschrijven (behalve als je je inschrijft voor de repetitie met een pianodocent; omdat daar maar weinig plekken zijn, mag je ook een tweede keus aangeven).

Feestelijke afsluiting met concert
De muziekdagen eindigen met een geweldig slotconcert. Dit vindt plaats op de laatste dag, op vrijdag. Jullie gaan met een bus van Orvelte naar de concertlocatie en daar treffen jullie je familie en vrienden die naar jullie kunnen komen luisteren!

Waar logeer je?
De Muziekdagen Orvelte vinden plaats in – de naam zegt het al – het Drentse dorp Orvelte. Het team van docenten en stewards staat weer klaar om alles vlekkeloos te laten verlopen. Ook is er tijd voor ontspanning. Er is een sportveld en een tafeltennistafel en je kan het prachtige museumdorp Orvelte verkennen.

Jullie logeren in groepsaccommodatie “De Borckerhof” in twee- of meerpersoonskamers. Als je graag bij iemand op de kamer wilt die je kent kun je dat aangeven op het inschrijfformulier. De organisatie kan niet garanderen dat dat lukt, maar ze zullen er zoveel mogelijk rekening mee houden.

Kookouders gezocht
Gijs Philip van Schaik zal net als andere jaren de catering doen. Hij zorgt voor heerlijke gezonde maaltijden. Elke dag helpt een groep ouders met het voorbereiden van de maaltijd. Ouders worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor dit “kookouderschap”. Dit kan via het inschrijfformulier op de website.

Organisatie en docenten
De Muziekdagen worden georganiseerd door enthousiaste en zeer ervaren docenten:
– Alexandra Vierkant, cello en organisatie;
– Nanke Flach, piano en organisatie;
– Rita Rouw, viool/altviool;
– Gijs Philip van Schaik, viool en dirigent;
– Loes Visser, dirigent;
– Marieke de Bruijn, viool;
– Elise ten Westenend, viool;
– Jos Teeken, cello;
– Irina Osetskaya, piano.

De belangrijke weetjes op een rij
Wanneer: Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei 2024.
Waar: Groepsaccommodatie “De Borckerhof”, Flintenweg 4, 9441 PC Orvelte.
Kosten: De kosten voor deelname bedragen € 380. Dit is inclusief alle lessen, overnachtingen, maaltijden, bladmuziek, workshops en busvervoer naar het slotconcert.
Annulering: Mocht het evenement geannuleerd moeten worden dan volgt restitutie van het inschrijfgeld minus € 25 administratiekosten.
Inschrijven: Dit kan via de website www.muziek-atelier.nl. Na inschrijving krijgt iedereen van ons een bevestiging. De inschrijving is definitief na betaling van het inschrijfgeld op rekeningnummer NL52INGB 0007 0080 13 ten name van Stichting SSMNN.  De inschrijving sluit wanneer het maximumaantal deelnemers is bereikt.
Vervoer: Deelnemers komen naar Orvelte met eigen vervoer. Het vervoer naar de concertlocatie op de laatste dag gaat per bus. Daarna gaat iedereen weer met eigen vervoer naar huis.
Verzekering: Deelnemers moeten zelf zorgdragen voor een goede verzekering.

De organiserende Stichting Samenwerkende Muziekdocenten Noord-Nederland is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen van de deelnemers.

 

 

Verslag tiende editie Muziekdagen Orvelte!

De tiende editie van de Muziekdagen eind mei waren weer een groot succes. Er is prachtig gemusiceerd, er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en verschillende deelnemers spreken ook nu nog steeds af om samen muziek te maken.

De 70 deelnemers speelden strijkkwartetten strijkkwintetten, pianotrio’s, quatre-mains, six-mains en zelfs een stuk met negen pianisten op één piano. En natuurlijk speelde iedereen in een of meer orkesten! Speciaal voor het Groot Orkest van alle deelnemers werd het stuk ‘Orvelte@the movies’ geschreven. Dit werd uitgevoerd als spetterend slotconcert. Kijk en luister hieronder zelf maar even!

Workshops en lekker eten

Naast de ensembles en orkesten waren er verschillende workshops. Zo hield verhalenverteller Niels Brandaan een workshop over taal en voordracht.

Tussen alle repetities stond een ploeg van geweldige vrijwilligers klaar om gezonde en bijzonder smakelijke maaltijden te maken, elke dag vers en zoveel mogelijk biologisch en rekening houdend met allergieën en diëten.

Sport en ontspanning

Uiteraard was er ook ruimte voor ontspanning. Er is volop gevoetbald, gedanst en elke avond kwamen de spelletjes tevoorschijn!

Onmisbare hulp

Dank ook aan de tien ervaren muziekdocenten en de zeven onmisbare stewards die ervoor hebben gezorgd dat alle deelnemers kunnen terugkijken op fantastische en leerzame Muziekdagen Orvelte!

Nog een paar cijfers op een rij

Provincie Deelnemers Instrument
Groningen 46 Viool     36
Friesland 4 Altviool 4
Drenthe Cello      21
Overijssel 1 Piano.    9
Utrecht 1
Noord-Holland 1
Zuid-Holland
8
Totaal 70
Muziekdagen Orvelte