Muziekdagen Orvelte

In 2024 zijn ze er weer: de Muziekdagen Orvelte!

Vijf dagen samen muziek maken voor jonge strijkers en pianisten in het prachtige museumdorp Orvelte. Voor iedere deelnemer wordt een programma op maat samengesteld met orkestspel, kamermuziek en workshops. De deelnemers krijgen dagelijks les van gerenommeerde en enthousiaste docenten.

Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor sport en ontspanning. Er is een sportveld, er worden spelletjes gespeeld en je kunt Orvelte verkennen. Dagelijks wordt vers, gezond en heel lekker gekookt. We sluiten af met een daverend slotconcert!

Voor wie: Strijkers en pianisten van 10 tot en met 18 jaar

Wat: Orkestspel, kamermuziek, workshops en gezelligheid

Waar: Museumdorp Orvelte (Drenthe)

Wanneer: 29 april tot en met 3 mei 2024 (1e week meivakantie)

Zet de datum alvast in je agenda, de inschrijving opent binnenkort!

Houd de website, Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste updates en informatie. Ook wordt daar de opening van de inschrijving aangekondigd.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier het verslag van de 10e editie.

Verslag tiende editie Muziekdagen Orvelte!

De tiende editie van de Muziekdagen eind mei waren weer een groot succes. Er is prachtig gemusiceerd, er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en verschillende deelnemers spreken ook nu nog steeds af om samen muziek te maken.

De 70 deelnemers speelden strijkkwartetten strijkkwintetten, pianotrio’s, quatre-mains, six-mains en zelfs een stuk met negen pianisten op één piano. En natuurlijk speelde iedereen in een of meer orkesten! Speciaal voor het Groot Orkest van alle deelnemers werd het stuk ‘Orvelte@the movies’ geschreven. Dit werd uitgevoerd als spetterend slotconcert. Kijk en luister hieronder zelf maar even!

Workshops en lekker eten

Naast de ensembles en orkesten waren er verschillende workshops. Zo hield verhalenverteller Niels Brandaan een workshop over taal en voordracht.

Tussen alle repetities stond een ploeg van geweldige vrijwilligers klaar om gezonde en bijzonder smakelijke maaltijden te maken, elke dag vers en zoveel mogelijk biologisch en rekening houdend met allergieën en diëten.

Sport en ontspanning

Uiteraard was er ook ruimte voor ontspanning. Er is volop gevoetbald, gedanst en elke avond kwamen de spelletjes tevoorschijn!

Onmisbare hulp

Dank ook aan de tien ervaren muziekdocenten en de zeven onmisbare stewards die ervoor hebben gezorgd dat alle deelnemers kunnen terugkijken op fantastische en leerzame Muziekdagen Orvelte!

Nog een paar cijfers op een rij

Provincie Deelnemers Instrument
Groningen 46 Viool     36
Friesland 4 Altviool 4
Drenthe Cello      21
Overijssel 1 Piano.    9
Utrecht 1
Noord-Holland 1
Zuid-Holland
8
Totaal 70
Muziekdagen Orvelte