Muziekdagen Orvelte

De Muziekdagen Orvelte 2024 komen eraan!

 

Hierbij nog de laatste belangrijke informatie zoals ook al per brief in de map met muziek is verstuurd:

Beste deelnemer aan de Muziekdagen Orvelte 2024,

Leuk dat je naar de Muziekdagen Orvelte komt! Je bent van harte welkom en je ontvangt nu de map met muziek. Neem gerust contact met ons op als je daar vragen over hebt. Lees deze brief, waar belangrijke informatie in staat, goed door en laat ook aan je ouders lezen.

Op maandag 29 april word je verwacht in de Borckerhof in Orvelte tussen 17.00 uur en 18.00 uur. De thee, koffie en koekjes staan klaar! En voor de deelnemers een maaltijd.

Je krijgt dan je rooster, de slaapkamerindeling en het logies reglement. Vervolgens kun je je installeren in je slaapkamer, kijk even goed hoe je je kamer aantreft want zo laat je hem bij vertrek ook weer achter.

Het adres van de Borckerhof is:

Flintenweg 4-6, 9441 PC Orvelte

Orvelte is een autovrij dorp. Aan het begin van het dorp is een grote parkeerplaats, vanaf daar loop je naar de Borckerhof.

Wij gaan ervan uit dat je goed voorbereid naar de Muziekdagen komt. Natuurlijk neem je je muziek mee naar les, zodat je docent je kan helpen met het instuderen ervan. Ook is het verstandig om, indien mogelijk, naar opnames van de stukken te luisteren.

Verzekering: Laat dit ook lezen aan je ouders!

De organisatie is niet aansprakelijk voor schade aan instrumenten en schade aan derden die door deelnemers is veroorzaakt. Deelnemers zijn verplicht een WA-verzekering voor zichzelf en voor hun instrument afgesloten te hebben.

Vegetariër:

Als je vegetariër bent of aan eetvoorschriften gebonden, laat dat dan zo snel mogelijk via de mail weten als je dat nog niet gedaan hebt middels het inschrijfformulier, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Ook andere informatie die voor ons belangrijk is om te weten bijvoorbeeld over medicijngebruik horen we graag van tevoren.

Slotconcert:

De Muziekdagen eindigen met het slotconcert op vrijdagmiddag 3 mei in de Immanuelkerk, Overwinningsplein 1, 9728GP te Groningen. De deelnemers gaan daar met de bus naar toe.

Het concert begint om 14.00 uur. Toegang is gratis.

Na afloop van het concert gaat iedereen op eigen gelegenheid huiswaarts.

De workhops:

 • Voor deelnemers aan de workshop altviool ligt er een instrument klaar.
 • Deelnemers aan de workshop Maestro, krijgen daar ter plekke informatie over.
 • Er zijn veel aanmeldingen gekomen voor een repetitie met een pianodocent. Helaas kunnen we die niet allemaal honoreren. Onze pianodocent neemt contact met je op als je daarvoor geplaatst bent.

Wat neem je mee:

 • Je instrument, hars, stofdoek, celloplank en indien nodig cellokruk
 • Je map met alle muziek
 • Lessenaar voorzien van naam (alleen strijkers)
 • Dekbedovertrek, kussensloop en onderlaken
 • Handdoeken
 • Concertkleding in de kleuren zwart/wit/rood (elke combinatie is toegestaan) en concertschoenen
 • Sportkleding
 • Eventueel medicijnen
 • Potlood en gum
 • Een klein beetje zakgeld (er is een snoepwinkel in het dorp)
 • Telefoonnummer van een contactpersoon

Het is niet toegestaan om alcohol en/of drugs mee te nemen en te nuttigen tijdens de Muziekdagen. Indien deze regel wordt overtreden en wij dat noodzakelijk achten, wordt contact opgenomen met je ouders en kan je naar huis worden gestuurd.

Kookouders:

Er hebben zich veel ouders aangemeld. De organisatie neemt via de mail met deze ouders contact op.

Tijdens de Muziekdagen is de organisatie bereikbaar via de volgende telefoonnummers:

T 0620824157 (Alexandra)

T 0628352979 (Nanke)

en het contactformulier op www.muziek-atelier.nl

Hartelijke groeten, namens de hele staf

Nanke Flach en Alexandra Vierkant

—————————–

 

 

 

 

Wat staat er op het programma?
Als deelnemer speel je intensief samen met leeftijdsgenoten, natuurlijk op je eigen niveau. Er zijn vier orkesten, kamermuziekensembles (o.a. strijkkwartetten, pianotrio’s en quatre-mains). De organisatie stelt de orkesten en ensembles samen, maar het is ook mogelijk om met je eigen ensemble te komen. Dit kun je aangeven op het inschrijfformulier. Er is een workshop waar alle deelnemers aan meedoen. Daarnaast zijn er verschillende workshops waar je uit kunt kiezen. In de workshop Maestro kun je ervaren hoe het is om te dirigeren. In de workshop Alt-tijd krijgen violisten de gelegenheid om kennis te maken met de altviool. De strijkers onder jullie kunnen zich bovendien inschrijven voor een repetitie met een van onze pianodocenten. Let op: je kunt je maar voor één workshop inschrijven (behalve als je je inschrijft voor de repetitie met een pianodocent; omdat daar maar weinig plekken zijn, mag je ook een tweede keus aangeven).

Feestelijke afsluiting met concert
De muziekdagen eindigen met een geweldig slotconcert. Dit vindt plaats op de laatste dag, op vrijdag. Jullie gaan met een bus van Orvelte naar de concertlocatie en daar treffen jullie je familie en vrienden die naar jullie kunnen komen luisteren!

Waar logeer je?
De Muziekdagen Orvelte vinden plaats in – de naam zegt het al – het Drentse dorp Orvelte. Het team van docenten en stewards staat weer klaar om alles vlekkeloos te laten verlopen. Ook is er tijd voor ontspanning. Er is een sportveld en een tafeltennistafel en je kan het prachtige museumdorp Orvelte verkennen.

Jullie logeren in groepsaccommodatie “De Borckerhof” in twee- of meerpersoonskamers. Als je graag bij iemand op de kamer wilt die je kent kun je dat aangeven op het inschrijfformulier. De organisatie kan niet garanderen dat dat lukt, maar ze zullen er zoveel mogelijk rekening mee houden.

Kookouders gezocht
Gijs Philip van Schaik zal net als andere jaren de catering doen. Hij zorgt voor heerlijke gezonde maaltijden. Elke dag helpt een groep ouders met het voorbereiden van de maaltijd. Ouders worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor dit “kookouderschap”. Dit kan via het inschrijfformulier op de website.

Organisatie en docenten
De Muziekdagen worden georganiseerd door enthousiaste en zeer ervaren docenten:
– Alexandra Vierkant, cello en organisatie;
– Nanke Flach, piano en organisatie;
– Rita Rouw, viool/altviool;
– Gijs Philip van Schaik, viool en dirigent;
– Loes Visser, dirigent;
– Marieke de Bruijn, viool;
– Elise ten Westenend, viool;
– Jos Teeken, cello;
– Irina Osetskaya, piano.

De belangrijke weetjes op een rij
Wanneer: Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei 2024.
Waar: Groepsaccommodatie “De Borckerhof”, Flintenweg 4, 9441 PC Orvelte.
Kosten: De kosten voor deelname bedragen € 380. Dit is inclusief alle lessen, overnachtingen, maaltijden, bladmuziek, workshops en busvervoer naar het slotconcert.
Annulering: Mocht het evenement geannuleerd moeten worden dan volgt restitutie van het inschrijfgeld minus € 25 administratiekosten.
Inschrijven: Dit kan via de website www.muziek-atelier.nl. Na inschrijving krijgt iedereen van ons een bevestiging. De inschrijving is definitief na betaling van het inschrijfgeld op rekeningnummer NL52INGB 0007 0080 13 ten name van Stichting SSMNN.  De inschrijving sluit wanneer het maximumaantal deelnemers is bereikt.
Vervoer: Deelnemers komen naar Orvelte met eigen vervoer. Het vervoer naar de concertlocatie op de laatste dag gaat per bus. Daarna gaat iedereen weer met eigen vervoer naar huis.
Verzekering: Deelnemers moeten zelf zorgdragen voor een goede verzekering.

De organiserende Stichting Samenwerkende Muziekdocenten Noord-Nederland is niet aansprakelijk voor schade aan of verlies van persoonlijke eigendommen van de deelnemers.

 

 

Verslag tiende editie Muziekdagen Orvelte!

De tiende editie van de Muziekdagen eind mei waren weer een groot succes. Er is prachtig gemusiceerd, er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en verschillende deelnemers spreken ook nu nog steeds af om samen muziek te maken.

De 70 deelnemers speelden strijkkwartetten strijkkwintetten, pianotrio’s, quatre-mains, six-mains en zelfs een stuk met negen pianisten op één piano. En natuurlijk speelde iedereen in een of meer orkesten! Speciaal voor het Groot Orkest van alle deelnemers werd het stuk ‘Orvelte@the movies’ geschreven. Dit werd uitgevoerd als spetterend slotconcert. Kijk en luister hieronder zelf maar even!

Workshops en lekker eten

Naast de ensembles en orkesten waren er verschillende workshops. Zo hield verhalenverteller Niels Brandaan een workshop over taal en voordracht.

Tussen alle repetities stond een ploeg van geweldige vrijwilligers klaar om gezonde en bijzonder smakelijke maaltijden te maken, elke dag vers en zoveel mogelijk biologisch en rekening houdend met allergieën en diëten.

Sport en ontspanning

Uiteraard was er ook ruimte voor ontspanning. Er is volop gevoetbald, gedanst en elke avond kwamen de spelletjes tevoorschijn!

Onmisbare hulp

Dank ook aan de tien ervaren muziekdocenten en de zeven onmisbare stewards die ervoor hebben gezorgd dat alle deelnemers kunnen terugkijken op fantastische en leerzame Muziekdagen Orvelte!

Nog een paar cijfers op een rij

Provincie Deelnemers Instrument
Groningen 46 Viool     36
Friesland 4 Altviool 4
Drenthe Cello      21
Overijssel 1 Piano.    9
Utrecht 1
Noord-Holland 1
Zuid-Holland
8
Totaal 70
Muziekdagen Orvelte